• Julia

Amagara Masya
Du la din lilla smutsiga hand i min och vi började att gå. Vi gick på gatorna som var ditt hem, där du levde ditt liv. Ditt smittande leende dolde din trasiga bakgrund. Ditt bagage var redan tyngre än vad ett barn någonsin ska behöva bära. Dina föräldrar dog i Aids. Och nu levde du på gatan för att du hade ingen annanstans att ta vägen. Tio år ung levde du det hårda och farliga liv som gatan innebär. De flesta människor vill inte ha något med dig att göra. I andras ögon är du icke önskvärd, du är van att bli undanskuffad och berättar att andra barn blivit slagna av polisen och förda till fängelse för att de lever på gatan.
Under din tröja hänger en burk med lim. Lim som lindrar din tillvaro på gatan, då slipper du känna hungern och kan stänga av en stund.
Våra världar möttes den där kvällen när vi var och delade ut kvällsmat på gatan. Och krockade.


Din sovplats var en kartong av wellpapp. På en soptipp.


Du ville gå i skolan men den kostade pengar som du inte hade och heller inte vågade drömma om.


Jag önskade av hela mitt hjärta att du skulle få en ny chans. Och det fick du. Du var en av de första barnen som fick komma till Amagara Masya, som betyder nytt liv. Jag fick vara med den dagen när du flyttade in dit. Din wellkartong förbyttes till en säng. Din dröm om skola blev verklighet. Amagara Masya gav dig och flera barn en andra chans till ett nytt liv. Du tog chansen. Du fick möjlighet att vara just barn igen, leka och lära dig nya saker och drömma.
Amagara Masya ett rehabiliteringscenter för gatubarn i Uganda, Mbarara som drivs av Reedeemed Church och stöds av Erikshjälpen. Det bor mellan 25 och 30 barn som tidigare levt ett liv på gatan. Barnen får trygghet och en fast punkt i tillvaron. De får hjälp att återanpassa sig och alla går i en närliggande grundskola. Målet är att barnen efter avslutad rehabilitering ska kunna återförenas med sina familjer alternativt placeras i familjehem.


Utifrån barnkonventionen kämpar Erikshjälpen gör att barn som lever i fattigdom och utsatthet ska få ett bättre liv. Var med i den kampen du också.


erikshjalpen.se


#erikshjalpen
37 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Flickr Icon
  • Black Instagram Icon

© 2023 by The Mountain Man. Proudly created with Wix.com