• Julia

Pilgrimsled längs Santiago de compastela

Uppdaterad: 16 sep 2018


Alla är vi vandrade längs vägen. Miljontals människor har tidigare än oss gått leden och funderat på livets små och stora frågor och livets vandring . Olika människor, olika språk längs samma pilgrimsvandring. Vi önskar varandra god vandring, både här och resten av livet.Vandringsleden leder oss genom eucalyptusskog, över bäckar och över öppna landskap. Efter en dags vandring samlas vi och andra vandrare på härbärgen, vi äter tillsammans och sen tar tröttheten ut sin rätt efter en hel dags vandring och vi somnar gott. Och sover så gott att vi på morgonen undrar vart alla tagit vägen. Vi är sist kvar, tydligen är inte sovmorgon något som hör vandringslivet till. Vi förstår efter första dagen varför. För att hinna ta sig till nästa stad innan mörkret faller på och för att få rum på härbärge behöver vi hädanefter stiga upp tidigt på mornarna. 


Jag älskar allt det vackra, att vandra har alltid varit ett bra sätt för mig, mina tankar får tid att tänkas klart och drömmar skapas. Jag påminner mig om att jag nu bokstavligen går en dröm. Santiago de compastela. Goda samtal, tystnad och förundran. Mer om mer funderar jag på vad som är verkligt viktigt, i synnerhet i min packning som börjar kännas tung men också i allmänhet i livet. Jag vill liksom fylla livet med det som är verkligt viktigt. 


För att hitta rätt följer vi solstrålar som är uppsatta längs med vägen. När vi besöker platser får vi stämplar som vi samlar i ett pass som när vi är framme kan bytas mot ett diplom. 


I takt med att knäna värkte efter dagar av vandring gick det äntligen att urskilja ljudet från kyrkklockorna. Vi var nästan där. Vid katedralen som var vårt mål. Tillsammans med en stor skara vandrande resenärer som beundrade hur röken från den jättelika rökelsehållaren botafumeiro sprids längs katedralens tak. Därefter var vi välförtjänta av en stund vila.

 Buen camino - god vandring både här och i livet. 


13 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Flickr Icon
  • Black Instagram Icon

© 2023 by The Mountain Man. Proudly created with Wix.com